Weather Report_Rienke Enghardt


Dertig jaar Weather Report
een wereldwijd weerbestendig retrospectief, van zwaar bewolkt tot kristalhelder.

Overzichtstentoonstelling van Weather Report, een steeds groter groeiende collectie vijfluiken met meer dan honderd beeldend kunstenaars uit alle windhoeken.

Vanuit de gevierendeelde reistekeningen van initiator Rienke Enghardt, met in elke hoek een werk van een kunstenaar uit een verschillend continent die zij op reis heeft ontmoet. De vijf werken gaan in hun nieuwe vorm verbindingen aan die verrassend en ongeëvenaard zijn. De correspondenties zijn hoopgevend, de blokkades aangrijpend, het geheel altijd boeiend.

Samen vormen ze een origineel beeld van wat een nieuwe generatie kunstenaars steeds weer heeft te bieden aan fascinatie, levenslust en verbeelding; van Mitrovica tot Hanoi, van Havana tot Tbilisi, van Gaza Stad tot Johannesburg. Sinds 1991 is Rienke onderweg om coalities van collega-kunstenaars uit alle continenten in kunstwerken bij elkaar te brengen. In oktober 2021 bestaat Weather Report precies 30 jaar!

De jubileumtentoonstelling Weatherproof! toont alle honderdvijftig werken uit Azië, Afrika, Oceanië, Noord en Zuid Amerika en is de aftrap van Weather Report in Europa. Deze tour eindigt in oktober 2022 in Pristina, de hoofdstad van de jongste staat van Europa.

Van 9 oktober 2021 – 9 februari 2022, iedere dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Locatie: NDSM Fuse Wunderkammer In de NDSM Scheepsbouwloods op het NDSM Plein te Amsterdam (tegenover restaurant-cafe IJver)

Voor informatie en samenkomsten: rienke@weatherproof.nl

http://www.weather-report.nl/artists