dot-80x80px
dot-80x80px
Screen Shot 2019-09-26 at 06.01.06
dot-80x80px
dot-80x80px

Marc Faasse - Street Art op het NDSM-terrein in transitie

Street Art & de Rafelrand is een foto documentaire serie van Marc Faasse over Street Art in transitie op het NDSM-terrein. Street Art neemt een interessante plek in op het terrein dat in rap tempo aan het veranderen is.

Street Art fascineerde Marc al sinds hij zijn eigen studio in 2007 bouwde in de Scheepsbouwloods. Het hoort wat hem betreft bij het rafelrandgevoel op het NDSM-terrein. Het NDSM-terrein wordt langzaam maar zeker gerenoveerd en opgeknapt, maar tegelijkertijd is er nu meer graffiti op het terrein dan ooit tevoren.

Marc is er op uit gegaan om graffiti te documenteren die een interactie aangaat met het NDSM-terrein die niet zomaar op elke locatie in de stad te vinden is. Street Art die reageert op de vorm van bepaalde elementen op de werf, de locatie, de geschiedenis, het heden.Marc Faasse onderzoekt in zijn werk de mogelijkheden van fotomontage binnen de documentaire fotografie.

Meestal fotografeert Marc zijn omgeving van bovenaf en plakt hij losse luchtfoto's aan elkaar tot fotografische plattegronden. Het ontbreekt dan aan perspectief. Marc heeft nu vooral geƫxperimenteerd met fotomontages van foto's die wel perspectief hebben. Zo documenteerde hij de duikboot in de haven vanaf de pont op rafelige wijze. Het zijn kartelige, schuine foto's en fotomontages. Marc exposeert in de nog niet gerenoveerde, rafelige X-helling. Een gedeelte van de expositie zal als Street Art ook na NDSM Open te zien zijn op de X-helling.

Locatie
buiten aan de oostzijde van de X-helling
Tijden
12:00-donker.


dot-80x80px
dot-80x80px
dot-80x80px
35x35px-transparent