dot-80x80px
dot-80x80px
outdoor cinema
dot-80x80px
dot-80x80px

Bepaal welke film wordt gedraaid buiten op de Y-Helling tijdens NDSM OPEN!

Je kunt t/m vrijdag 20 september stemmen op jouw voorkeur en wie weet kun je tijdens de NDSM OPEN de 28e ook genieten van die film.

Kies uit:

La Cité des Enfants Perdus (The City of Lost Children)
Jeunet & Caro (Frankrijk, 1995, 112 min.)

In een dystopische maatschappij ontvoert een gestoorde professor de kinderen uit een havenstad. Hij brengt ze naar zijn laboratorium op zee om hun dromen te stelen, omdat hij zelf niet meer kan dromen. Regelmatig stuurt hij zijn bende van cyclopen en klonen op pad om de kinderen te ontvoeren. Maar dan ontvoeren ze Denree, het broertje van een One, de sterke man van de kermis. Samen met het kleine meisje Miëtte gaat One op zoek naar zijn broer.Van de makers van Amélie en Delicatessen.

Trailer: klik hier

-------------
The Boat That Rocked (Pirate Radio)
Richard Curtis (Verenigd Koninkrijk, 2009, 135 min.)

Nadat Carl (Sturridge) in 1966 van school is gestuurd, stuurt zijn moeder hem naar zijn peetvader Quentin (Nighy), in de veronderstelling dat die hem kan helpen bij het volwassen worden. 'Spectaculaire misser,' aldus Quentin, die zich als baas van Radio Rock dagelijks in het epicentrum van de rock 'n' roll bevindt - een boot midden op de Noordzee. Daar wordt Carl opgenomen door het team radio-dj’s, dat bestaat uit mysterieuze vrouwenverslinders, teruggetrokken platenautisten en volkomen over het paard getilde radiogoden, die zich bonafide rocksterren wanen. Zij bieden hem goede raad en hulp bij de eerste seksuele ervaringen. De enige vrouw aan boord is lesbisch, en een keer per week komt er een boot vrouwen langs voor de ontspanning.  En aan vaste wal probeert een minister ondertussen dit ‘verderfelijke station’ uit de lucht te krijgen.

Trailer: klik hier

-------------
Monty Python’s The Meaning of Life
Terry Jones & Terry Gilliam (Verenigd Koninkrijk, 1983, 107 min.)

 The Meaning of Life is misschien wel de meest smakeloze van de speelfilms van Monty Python; het is ook een van de grappigste. De vragen van het leven worden "beantwoord" in een reeks bizarre sketches, beginnend met een pre-creditsreeks bij een fervent verzekeringsbedrijf in Londen dat voor onze ogen verandert in een piratenschip. Een van onze favoriete dingen zijn de artsen van de National Health die proberen een gezonde lever van een nog levende donor te claimen, erop wijzend dat er niets in zijn contract is dat dit voorkomt. En natuurlijk is er de scène met 's werelds meest vraatzuchtige veelvraat, die de kunst van het braken naar nieuwe hoogten brengt voor zijn spectaculaire ondergang.

Trailer: klik hier

De keuze wordt in de week van 23 september bekend gemaakt.

Locatie: Y-Helling
Start: 20:30 uur

dot-80x80px
dot-80x80px
dot-80x80px
35x35px-transparent