post6-200511-Ik woon thuis1-b(1)

Eva Klee

Zwijntje: Een atelier, twee werelden

Locatie:  Vrije Kavels (Kunststad, begane grond) atelier NDSM-plein 21

Eva Klee, beeldhouwster

Ik woon thuis’ is een lopend project waarin Klee verlangens, irrationele gevoelens en angsten uit het dagelijkse leven overdenkt en verbeeld. Het zijn persoonlijke beeldverhalen over huizen en het met elkaar verblijven in relatief kleine ruimtes. Primitieve schuilplekken, onderkomens en huizen mengen zich haast ongemerkt met beweging en lichamelijke vormen. In haar laatste project combineert zij het fysieke keramische beeld met fotografie.

KLEE – met de hand geweven, handweverij

In een van de laatste handweverijen van Nederland ontstaan op een ambachtelijke manier exclusieve, kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte handgeweven stoffen. Doel van ieder stofontwerp is verleidelijke kwaliteit met oog voor het detail. Eva Klee is specialist in het linnen weven en heeft zich daarnaast gespecialiseerd op het vervaardigen van reproducties van (antieke) stoffen. In de lesruimte van de weverij geeft zij kleinschalige workshops en masterclasses.

        * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Eva Klee, use her craftmanship to create a world of exclusive handwoven products of highest quality. Great attention to detail, striking designs and professional techniques are the basis of every piece. She is a specialist in linen weaving and making re-productions of (antique) fabrics. She also organises small weaving workshops and masterclasses.

www.evaklee.nl

www.metdehandgeweven.nl